Европейските шампиони при танцовите двойки Оксана Домнина и Максим Шабалин от Русия ще пропуснат световното първенство по фигурно пързаляне в Гьотеборг следващата седмица, тъй като контузията на Шабалин в лявото коляно се е възобновила.

Той претърпя операция на менискуса на коляното след като двойката спечели финала на турнира Гран При през декември миналата година. Въпреки предупрежденията на лекарите Шабалин се върна на леда по-рано от очакваното и руските фигуристи спечелиха европейската титла в Загреб миналия месец.

Шабалин е контузил връзките на лявото си коляно по време на тренировка миналата седмица, съобщиха от руската федерация по фигурно пързаляне. Той е преминал медицински прегледи и ще бъде извън леда около две седмици.

Екатерина Бобрьова и Дмитрий Соловиев ще заемат мястото на Домнина и Шабалин на световното първенство, което започва във вторник в Гьотеборг.

След отказа на Домнина и Шабалин шансовете на Танит Белбин и Бенжамин Агосто да спечелят първата си световна титла значително се увеличават. Сребърните олимпийски медалисти от САЩ останаха след руската двойка на финала на Гран При.