Срещи от първия кръг на плейофите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (играе се до четири победи):

Западна конференция
Едмънтън - Лос Анджелис - 6:3
* Едмънтън води с 3:2 победи в серията.

Далас - Минесота - 4:0
* Далас води с 3:2 победи в серията.

Източна конференция
Каролина - Ню Йорк Айлъндърс - 2:3
* Каролина води с 3:2 победи в серията.

Едмънтън надделя над гостуващия Лос Анджелис с 6:3 и поведе с 3:2 победи в серията от първия кръг на плейофите в Западната конференция на Националната хокейна лига, с което се доближи само на един успех от продължаване напред в елиминациите за Купа "Стенли". 

Домакините започнаха силно мача и след по-малко от четвърт час водеха с 3:1, а в началото на третия период увеличиха преднината си до 6:2, което на практика предреши срещата. Ник Бюгстад изпъкна с две попадения, а Ивандър Кейн, Леон Драйзайтл, Брет Кулак и Зак Хайман също се разписаха. Конър Макдейвид, Дарнел Нърс и Матиас Екхолм допринесоха с по две асистенции, а вратарят Стюърт Скинър направи 25 спасявания.

Адриан Кемпе се отличи с гол и асистенция за гостите. 

Далас спечели с 4:0 в собствената си зала срещу Минесота и също взе аванс от 3:2 победи в първия кръг на Запад.

Джейк Оутинджър отрази всичките 27 мача и стана първият вратар, който не допуска гол в плейофите през този сезон, записвайки по този начин и общо втори "шътаут" в кариерата си в елиминациите за Купа "Стенли".

Тайлър Сегин и Джейсън Робертсън завършиха с по гол и асистенция за тексасците, Роопе Хинц допринесе с три асистенции, а Мейсън Марчмънт и Тай Деландреа също се разписаха.

Вторият от редовния сезон в Източната конференция Каролина пропусна да затвори серията от първия кръг срещу Ню Йорк Айлъндърс, след като допусна домакинско поражение с 2:3.    
 
Пиер Енгвал и Брок Нелсън завършиха с по попадение и асистенция, Матю Барзал също беше точен, а Иля Сорокин направи 34 спасявания за гостите, които намалиха изоставането си в общия резултат от плейофа на 2:3 победи.

Пол Щастни и Себастиан Ахо реализираха за Каролина, но това не беше достатъчно.