Александър Овечкин вкара два гола за победата на Вашингтон Кепиталс с 3:1 над Детройт Ред Уингс, а с първия от тях излезе начело във вечната класация по пауър плей попадения в историята на Националната хокейна лига.
За руснака голът за 2:1, който той вкара само 2:51 минути преди финалната сирена, бе под номер 275 при числено превъзходство, като така той вече има с един повече от Дейв Андрейчук. Само 41 секунди преди края Овечкин оформи победата на гостите с 3:1 с гол на празна врата.

Преди това Пиус Зутер бе дал аванс на Детройт в началото на втората третина, но столичани изравниха Евгени Кузнецов още преди паузата.

Мика Зибанеджад вкара единствения гол от дузпа за победата на Ню Йорк Рейнджърс с 4:3 над шампиона Тампа Бей Лайтнинг в друг мач от програмата тази нощ.
Гостите на два пъти повеждаха с голове на Баркли Гудроу за 2:1 и 3:2, но Рос Колтън и Кори Пери изравняваха за домакините. Попадението на Пери за 3:3 дойде по-малко от две минути преди края на редовното време като това бе едва третият от 28 удара в мача, които вратарят на "рейнджърите" Иля Шестьоркин не успя да спаси.

Първият гол, който пусна Шестьоркин, падна в края на първата третина след удар на Стийв Стамкос, докато Алекси Лафрение изравни за 1:1 в началото на втората част.

Гол на Джак Хюз 2:05 минути преди края на продължението даде победа на Ню Джърси Девилс с 6:5 над гостуващия Едмънтън Ойлърс.

За Хюз това бе второто попадение в мача след откриващия му гол в първата третина, в която паднаха общо пет попадения, но ключовият момент в срещата дойде 32 секунди преди нейния край, когато Йегор Шарангович вкара за 5:5. Точни за "дяволите" бяха още Нико Хишир, Доусън Мърсър и Яне Куоканен, докато за Едмънтън се разписаха Конър МакДейвид и Кайлър Ямамото по два пъти и Девин Шор веднъж.

В последния мач от тази нощ Вегас Голдън Найтс се наложи с 3:1 над гостуващия Анахайм Дъкс.

Победата увеличи на 3 точки преднината на "златните рицари" пред "патоците" на върха в Тихоокеанската дивизия. Николас Рой, Адам Брукс и Матиас Янмарк дадоха преднина от 3:0 на Вегас, преди в последната минута на мача ветеранът Райън Гецлаф да оформи крайния резултат с гол при пауър плей.