Вратарят Андрей Василевски направи рекордните за клуба 54 спасявания, а Никита Кучеров се разписа на два пъти при победата на Тампа Бей с 5:4 като гост след продължение над шампиона Вашингтон в двубой от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Виктор Хедман се разписа 3.01 минути след началото на допълнителния период на първия двубой за Лайтнинг след спечелването на Президентския трофей, който се дава на тима с най-добри показатели през редовния сезон в НХЛ.

Вашингтон постигна клубен рекорд за най-много отправени удари по посока на мрежата в един двубой - 58. Евгени Кузнецов изравни резултата за столичани до 4:4 само 52.6 секунди преди края на третия период.
Антони Цирели и Стивън Стамкос също бяха точни в полза на Тампа Бей, а Стамкос се отличи с две асистенции.

Ларс Елер, Карл Хагелин и Ти Джей Оши реализираха останалите три попадения в полза на Кепитълс. Тимът се опитва да задържи първото си място в дивизия Метрополитън. Вратарят Брейдън Холтби позволи да му бъдат отбелязани пет гола от общо 28 удара. Победата е втора за Лайтнинг срещу Вашингтон през последните пет дни.

Конър Хелебюк направи 29 спасявания за успеха с 3:0 на Уинипег като гост срещу Анахайм в друга среща от НХЛ от тази нощ. Това е първи двубой за Хелебюк без допуснато попадение през настоящата кампания.
Кайл Конър се отличи с попадение и едно завършващо подаване в мача, а Марк Шайфъл се разписа при числено превъзходство.

Николай Елерс също беше точен във вратата на Дъкс. Анахайм имаше шест победи от последните си девет двубоя в Лигата.

Торонто победи с 4:2 като гост Бъфало. Джон Таварес и Остин Матюс се отличиха с по едно попадение и асистенция за Мейпъл Лийфс. Мичъл Марнър и Зак Хайман също бяха точни в полза на победителите. Торонто се доближи само на две точки от Бостън в борбата за втората позиция в Атлантическата дивизия. Кейси Мителщад и Александър Найлендър вкараха головете за отбора на Сейбърс.

Ванкувър победи Отава у дома със 7:4. Бо Хорват се отличи с два гола и асистенция, а домакините запазиха шансовете си за класиране в плейофите в НХЛ. Танър Пиърсън също беше точен на два пъти за Ванкувър, а Брок Бузър, Джейк Виртанен и Луи Ериксон реализираха попадения за Кенъкс.

Макс Вороню, Брейди Ткачук и Оскар Линдберг се разписаха в рамките на само 4.48 минути за Сенатърс в третата част на мача. Антони Дуклер отбеляза при числено превъзходство на леда в полза на Отава. /БТА