Алекс Овечкин стана руският хокеист с най-много голове в историята на НХЛ, но Вашингтон отстъпи у дома с 2:3 пред Далас в среща от редовния сезон. Овечкин реализира 484-ия си гол в Лигата 13 минути преди края на срещата, с което изравни резултата на 2:2. С попадението си той изпревари Сергей Фьодоров, като до този момент двамата разделяха първото място с по 483 гола. Четири минути след гола на Овечкин обаче, Джейсън Спеца вкара трети гол за Далас, с което помрачи специалната вечер за руснака. Другите попадения за гостите отбелязаха Тайлър Сегин и Коди Ейкин, докато за столичани се разписа Никлас Бекстрьом. Победата прати Далас еднолично на върха в НХЛ, като тимът вече има 32 точки, две повече от водачите в Източната конференция Монреал и Ню Йорк Рейджърс. 

Монреал допусна поражение с 2:3 в собствената си зала "Бел сентър" от тима на Аризона. "Койотите" вкараха и трите си гола още в първите 23 минути на срещата, за да поведат с 3:0. Мартин Ханзал, Шейн Доън и Оливър Екман-Ларсон бяха точни за гостуващия тим. За домакините от Монреал Макс Пачорети и Дейл Уайс се разписа, но второто попадение за "канадците" дойде по-малко от минута преди края, което не им позволи да търсят изравнителен гол.

Финалистът за купа "Стенли" Тампа Бей сложи край на серията на Ню Йорк Рейнджърс от 9 последователни победи, след като го победи с 2:1. Валтери Филипула вкара решителния гол за Тампа минута и пет секунди преди края, макар че тимът му беше временно с човек по-малко на леда. Другия гол за домакините реализира Алекс Килърн през първата третина, а за "рейнджърите" точен за 1:1 бе Доминик Муур. Победата позволи на Тампа да се изкачи до третата позиция в Атлантическата дивизия, докато Рейнджърс остава първи в дивизия Метрополитън./БТА