Ню Йорк Рейнджърс разгроми Монреал със 7:2 в първа финална среща в Източната конференция на НХЛ, а срещата протече невероятно. Рейнджърс бяха вкарвали едва четири гола през всичките си гостувания в Бел Сентър, а сега просто съсипаха домакините.

Мартин Сейнт Луис игра в мача и вкара първото попадение, въпреки че часове по-рано научи за смъртта на майка си. В неделя на нейното погребение той е поискал подкрепа от целия отбор, който също да присъства.

Още до първата почивка гостите поведоха с 2:0, като се разписа и Матс Цукарело. В средата на втората част Крус Бурк върна един гол за отбора от Квебек, но след това се изля истински порой във вратата на Кери Прайс, който пък отстъпи мястото си за третата част на Петер Будай. Последователно се разписаха Крис Крайъдър, Бред Ричардс, Райън Макдона, Дерек Степан и Рик Неш.

Крайното 2:7 оформи Ларс Елер при числено намален състав на домакините. Вратарят на гостите Хенрик Лундквист пък записа първа победа като гост в Монреал в кариерата си и отрази 27 удара.
-----
Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада, плейофи:

Източна конференция, финал:
Монреал - Ню Йорк Рейнджърс 2:7
Ню Йорк поведе с 1-0 победи в серията