Ню Йорк Рейнджърс разгроми Питсбърг с 5:1 и запази шансовете си в полуфиналния плейоф между двата отбора в Източната конференция на Националната хокейна лига. Рейнджърс сюрпризира неприятно феновете в залата на Питсбърг и намали резултата в серията на 2:3.

Дерик Брасард се отличи с два гола за победителите, а по веднъж се разписаха Крис Крийдър, Райън Макдона и Кевин Клайн. Вратарят Хенрик Лундквист допринесе за успеха с 31 спасявания за гостите.

Евгений Малкин вкара почетния гол за "пинвгините", който е негов трети в серията. Питсбърг обаче бе далеч от играта, с която спечели предишните два мача в серията в Ню Йорк. Рейнджърс никога не обръщал плейофен мач от 1:3, но сега запази шансовете си да стори това за първи път в историята си. Мач номер 6 от серията ще се играе в Ню Йорк в неделя.

Минесота спечели с 4:2 срещу шампиона Чикаго и резултатът в серията на Запад е равен - 2:2. Джаред Спърджън се отличи с гол и асистенция за успеха на тима на Минесота, който остава непобеден у дома в плейофите този сезон. Нино Нидерайтер вкара решителния гол, с който Минесота поведе с 3:2 след пас на Спърджън, а след това в третия период самият Спърджън окончателно сложи край на интригата с четвърти гол за отбора на Минесота, който има пет победи от пет мача в плейофите у дома този сезон.

Жюстен Фонтен и Джейсън Поменвил вкараха другите голове за Минесота. Патрик Шарп и Михал Хандзус се разписаха за шампионите от Чикаго. Серията се завръща в Чикаго за мач номер 5 в неделя.
------
Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада, полуфинални плейофи:

Питсбърг - Ню Йорк Рейнджърс 1:5
* Питсбърг води в серията с 3:2 победи, играе се до четири
победи.

Минесота - Чикаго 4:2
* Резултатът в серията е равен - 2:2