Колорадо надделя с 5:2 над домакина Сейнт Луис и спечели с 4:0 победи серията срещу шампиона от 2020 година от първия кръг на плейофите за купа "Стенли" в Западната дивизия на Националната хокейна лига.

Габриел Ландеског, Мико Рантанен и Нейт МакКинън се отличиха с по гол и асистенция, а Брендън Саад и Валери Ничушкин също вкараха. Вратарят Филип Грубауер отрази 18 шайби.

Владимир Тарасенко вкара два пъти за Сейнт Луис, а Джодрън Бинингтън парира 29 изстрела, но това не беше достатъчно.

Бостън също преодоля първия кръг на елиминациите в Източната дивизия след успех с 3:1 като гост на Вашингтон в петия мач от серията.

Патрис Бержерон вкара два пъти, а Давид Пастрънак добави гол и асистенция за успеха над шампиона през 2018 година. Вратарят Тука Раск направи страхотен мач с 40 спасявания за четвъртата поредна победа на тима в серията срещу столичани. Конър Шиъри се разписа за домакините в началото на третата част.

Люк Кунин вкара втория си гол в мача в 16:10 минута на второто продължение и донесе победата на Нешвил с 4:3 над гостуващия Каролина.

Вратарят Юусе Сарос направи рекордните в клубната история 58 спасявания в плейофен мач, а домакините изравниха серията от първия кръг в Централната дивизия на 2:2 успеха. Райън Йохансен и Ник Къзинс също реализираха за Нешвил.

Брок МакГин се разписа два пъти, а Винсънт Трочек също беше точен. Вратарят Алекс Неделкович отрази 39 изстрела.

Николай Елерс вкара втория си гол в мача в 9:13 минута на продължението и донесе победата на Уинипег над гостуващия Едмънтън с 5:4, с което домакините дръпнаха с 3:0 успеха в серията от първия кръг в Северната дивизия.

Матьо Перо, Блейк Уийлър и Джош Мориси също реализираха за Уинипег, който изоставаше с 1:4 малко след средата на последната третина, но стигна до обрат.

Леон Драйзайтл се отличи с два гола и асистенция, а Конър МакДейвид завърши с три асистенции, но това не помогна на Едмънтън да избегне поражението.

Срещи от първия кръг на плейофите за купа "Стенли" в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (играе се до четири победи):

Нешвил - Каролина - 4:3 след две продължения
* Резултатът в серията е 2:2 победи.

Сейнт Луис - Колорадо - 2:5
* Колорадо спечели серията с 4:0 победи.

Вашингтон - Бостън - 1:3
* Бостън спечели серията с 3:1 победи.

Уинипег - Едмънтън - 5:4 след продължение
* Уинипег води с 3:0 победи в серията.