Рос Колтън вкара при дебюта си, а Андрей Василевски направи 25 спасявания за изненадващия успех на Тампа Бей над Каролина с 3:0 в първенството на НХЛ.

Блейк Коулмън и Баркли вкараха другите два гола за Тампа Бей, а Алекс Килърн се отличи с две асистенции. Василевски пък регистрира 22-и шутаут в кариерата и първи от март 2020-а година насам.

Вратарят Алекс Неделковски спаси 25 удара на вратата на Каролина, но пък инкасира второ поредно полажение- за първи път от началото на сезона. Каролина следе на 3-о място в Централната дивизия с 25 точки, колкото има вече и Тампа. Пред тях с една повече е Флорида Пантърс.

Торонто продължава да бъде номер 1 в цялата НХЛ, след като се наложи над Калгари с 2:1 след продължение. Уилям Нюландер вкара двата гола за успеха им, в това число и победното попадение в 1:28 минута на продължението и Кленовите листа имат вече 32 точки, с 6 пред Едмънтън в тяхната дивизия. Остън Матюс пък подаде и за двата гола на Торонто.

При втория си пореден мач като титуляр вратарят Майкъл Хътчинсън спаси 21 удара, като се предаде единствено при удара на Андрю Маджиапане в 16:33 минута на третата част, с който гостите от Калгари излязоха напред в резултата.
Далас Старс отнесе с 3:0 Флорида с втория шътаут на Антон Худобин за сезона - 43 спасени удара. За Худобин това е общо 10-и мач без допуснат гол откакто е пристигнал в НХЛ.

Победата за Далас е първа от шест мача насам и те се намират на 6-о място в Централната дивизия с 16 точки, но на цели 5 от Калъмбъс, който е пред тях.

Защитникът Джон Клингберг, Еса Линдел и финландското крило Йоел Кивиранта се разписаха за Далас.

Аризона Койотис се наложи над Анахайм с 4:3 след дузпи, като Конър Гарланд и Кристиан Дворжак се разписаха при наказателните удари за победителите. Те преодоляха дефицит от 0:3, който се натрупа в първите два периода и успяха да изтръгнат победата. Макс Комтоа, Макс Джонс и Джош Маюра вкараха за Патоците, но след началото на третата част Тайлър Питлик и Джейкъб Чъчрън в рамките на по-малко от две минути намалиха на 2:3. Ветеранът Фил Кесъл изравни по-малко от 4 минути преди сирената, след което се стигна до дузпи.

Без вратарят Александър Георгиев Ню Йорк Рейнджърс падна с 3:4 от Филаделфия. Заместникът му Игор Шестьоркин спаси 35 удара. Флайърс са на 3-о място в Източната дивизия с 21 точки, на 3 от лидера Бостън. Рейнджърс са 6-и в същия поток с 15.

Джеймс ван Римсдайк и Шейн Гостибере вкараха два пъти при числено превъзходство за Филаделфия, а Клод Жиру се записа с три асистенции след като се върна след прекаран COVID. За Жиру това е мач номер 903 в кариерата.
Крис Крейдър отбеляза хеттрик за Рейнджърс, а другите две попадения за Фили вкараха Ерик Густафсон за 1:0 и Кевин Хейнс за 4:2.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), резултати:
Флорида  - Далас 0:3
Тампа Бей  - Каролина 3:0
Филаделфия  - Ню Йорк Рейнджърс 4:3
Торонто  - Калгари 2:1
Колорадо  - Минесота 2:6
Сейнт Луис  - Лос Анджелис 1:2
Аризона - Колорадо отложен
Сан Хосе - Лас Вегас отложен

Лидери в отделните дивизии
Източна дивизия: Бостън - 24 точки, Вашингтон - 22
Западна дивизия: Лас Вегас - 23, Сейнт Луис - 22
Северна дивизия: Торонто - 32, Едмънтъ н- 26
Централна дивизия: Флорида - 26, Тампа и Каролина по 25/БТА