Българският сноубордист Радослав Янков разкри пред Спортно щоу Гонг по Дарик радио как върви подготовката му преди старта на новия сезон и Олимпийските игри в Пьончанг. Състезателят сподели, че той и екипът му търсят максимума от всеки един фактор и си пожела здраве, за да влезе във форма преди надпреварите.

„Сега съм у нас и след няколко дни отивам на последния лагер на сняг, той ще е в Норвегия“, започна Янков.

„Чувствам се добре. Подготовката мина добре. Продължавам да се готвя. Здрав съм и е важно така да бъда, и да вляза във форма за състезанията“.

„Хубаво или лошо, ще се види на Игрите. Много е относително дали съм готов. Това е състезание и шанс. Ако човек съумее в самия ден, да направи това, за което се готвил през годините, всичко е възможно. Тънка е границата да се сбърка и да не се направи нищо. Понякога изглежда лесно, друг път изглежда трудно. Тази година пак ще имам нова екипировка. Трябва да пробвам, да карам, за да видя как ще се чувствам. Всеки се стреми към най-доброто. Още сега съм с част от новата екипировка – нови бордове и нови обувки. Нужно е да сме перфекционисти. Понякога е въпрос на една-две стотни. Затова търсим от всеки един фактор максимума“, добави Янков.

„Преди Олимпийските игри ще участваме на всички световни купи – 15 на брой са. Има само една европейска купа. Няма да бъде лесно, първите три са в три поредни дни в два различни курорта. Трудно ще е и местенето. Стартирам в Кареца и на следващия ден се местим в Кортина, там ще има два поредни старта“, разкри още Янков.