Радо Янков тренира в двора си

Радослав Янков източник: Gulliver/GettyImages

Радослав Янков източник: Gulliver/GettyImages

Сноубордистът Радослав Янков може да бъде забелязан през лятото да тренира и в двора си в Чепеларе. Шампионът е оборудвал зона от градината пред къщата си за тренировки за баланс. Радо Янков обясни, че в момента се занимава със "сухи тренировки", а през септември заминава за Австрия, където ще започне подготовка на сняг по глетчерите. Голямата му цел за следващия сезон е Олимпиадата.

Пет дни в седмицата сноубордистът се занимава в двора си в Чепеларе с тренировки за баланс, които помагат за равновесието на сноуборда в последствие. Тренира и с кондиционния си треньор в София, а основното внимание в летните тренировки е към силовата издръжливост. Специалните сноуборд тренировки са предвидени през септември на сняг.

Първите за сезона състезания ще започнат през декември с началото на Световната купа. Най-големият форум, за който всички се готвят е Олимпиадата, тя е мечта за всеки спортист, допълва Радо Янков. Той обяснява, че докато за предишните игри е имал мечта изобщо да участва, за тази Олимпиада целите са по-високи след постиженията му от последните 2 години. "Ще се опитам да се представя на ниво, това е един шанс", допълва Радо. Той е убеден, че късметът в спорта е "в малка доза и в определени ситуации". Късметът обича подготвените, смята най-добрият ни снобурдист.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Радослав Янков

Зимни спортове