Звездата ни в сноуборд дисциплините Радослав Янков отчете като позитив 13-ото си място в паралелния слалом в Бад Гащайн, Австрия. Роденият в Чепеларе заяви пред Спортно шоу Гонг, че е прескочил неприятната контузия от началото на сезона, която оказа сериозно негативно влияние върху формата му.

„Годината и сезонът не започнаха по най-добрия начин. Имах лека контузия в края на миналата календарна година. Тя е почти излекувана, но си ударих ръката. Бях готов да направя и по-добри класирания. Просто исках да покажа на себе си колко добре съм се подготвил. Поради стеклите си обстоятелства не успях да го направя”, каза Янков в ефира на Дарик радио.

„Радвам се, че това отмина. Доволен съм от първото си състезание за 2019-а, където успях да вляза във финал, в топ 16. Така че прескочих тези лоши неща.”

„Оттук нататък има всяка седмица състезания. Следващият е на 19-и в Рогла, Словения. След това има в Москва и после предстои Световното първенство в САЩ, на 4 и 5 януари. После идват Корея, Китай… Доста дълго ще е турнето. Всяка седмица през февруари ни чакат два старта.”

„Като ранкинг състезание Световното е най-уважаваното от всички. От опита, който имам през последните години, не бих искал да бъда прекалено фокусиран върху него. Това натоварва психологически. Гледам си старт за старт – всяко състезание ми е важно, всяка Световна купа ми е важна. Искам просто да бъда по-спокоен.”

„Миналата година имах проблем. Опитах се да пробвам някои нови неща, после опитах някои стари. Затова целият сезон се срина, може би не срина, но не мина добре. Сега смених екипировката и засега са добре нещата. Трябва да се видят в състезание. Нека да мине едно истинско силно състезание, за да преценим. Засега е добре.”

„Всеки има проблеми, говоря откъм здравословна гледна точка. Това е неминуемо за всеки спортист. Колкото и добре да си подготвен, тези неща пречат на позитивното класиране и на добрата концентрация при карането.”

„Сега се прибрах от Австрия и ще прекараме следващите 3 дни в тренировки някъде из България, след което поемаме към Словения”, добави Янков.