Радослав Янков остана на крачка от медала в паралелния гигантски слалом на Световното първенство по сноуборд в Сиера Невада. Българинът бе най-бърз в квалификациите, а в елиминационната фаза започна перфектно с две победи, осигурявайки си място в топ 4. За съжаление обаче няколко грешки предопределиха загубата му на полуфинал срещу Бенямин Карл, макар че тя дойде със само 2 стотни. В малкия финал Янков отново допусна неточности и загуби от Невин Галмарини.

Така Дивеча завърши Световното с едно четвърто и едно шесто място, което е и най-успешното му представяне на първенства на планетата. За него остава участие в последния кръг от Световната купа за сезона, където ще опита за втора поредна година да спечели Големия кристален глобус.

Ето и как се разви състезанието:

Янков бе перфектен в квалификациите като даде първо време и това му даде предимството да избира трасето си в елиминациите.

На осминафинал съперник на българина бе 16-ият от квалификациите Майкъл Трап. Американецът обаче не успя да се противопостави на Дивеча и остана на 0.95 секунди зад него.

На четвъртфинал Себастиан Кислингер бе по синьото трасе, но и той не успя да спре Янков, който финишира с 0,57 секунди пред австриеца.

На полуфинал срещу Радо застана друг австриец в лицето на Бенямин Карл. Този път Янков избра да кара по синьото трасе, но това се оказа грешно решение. Родният сноубордист направи две неточности и изостана, а въпреки агресивното си каране във финалните метри накрая финишира с 2 стотни зад Карл.

За съжаление Дивеча загуби и малкия финал срещу Невин Галмарини и така остана на крачка от медала.

Световен шампион стана Андреас Промегер, който във финала победи сънародника си Карл.