Носителят на малката световна купа в паралелния слалом за миналия сезон Радослав Янков и националката ни в тази дисциплина Теодора Пенчева ще стартират на 6 януари в Лакенхоф (Ав) в отборната надпревара за световната купа на ПГС. При последната си изява двамата заеха осмо място на финалите на световната купа във Винтенберг (Гер), съобщават от родната федерация по ски.

Днес Янков зае 21-о място в паралелния гигантски слалом в Лакенхоф. На трасето по което предната вечер се изля уникален дъжд и заради това се проби на много места Янков допусна две грешки във втория манш и остана на 0,30 сек от място на осминафиналите. Сред отпадналите в квалификацията бяха още двукратния олимпийски шампион Вик Уайлд (Рус), звездата на Австрия Бенямин Карл и победителя от втория старт за СК в Банско 2017 Симон Дофур (Фр).

Победител стана Невин Галмарини (Швейц).

Радо Янков отпадна рано в Лакенхоф

Със спечелените 100 т Янков е пети в генералното класиране в паралелните дисциплини с 1220 т. Първи е Галмарини с 2660. В подреждането за малката купа в паралелния гигантски слалом Радо е осми с 820 т.

Води отново Галмарини с 2300 т. Теодора Пенчева зае днес 41-о място в квалификациите на ПГС в Лакенхоф. Първа във финала е Естер Ледецка (Чех). Тя води в генералното подреждане за СК в паралелните дисциплини с 3290 т и за малката купа в ПГС с 3000 т. Пенчева е 40-а в двете подреждания.