Шампионката на България Соня Радева е с 25-ти стартов номер за днешната кратка програма при жените на Световното първенство по фигурно пързаляне в Лос Анджелис (САЩ).

Състезанието започва по-късно тази вечер с участието на 54 фигуристки от цял свят. Само първите 24 ще се класират за волната програма.

Защитаващата титлата си Мао Асада (Япония) е в последната група заедно с вицешампионката на света Каролина Костнер (Италия).

Междувременно танцовата ни двойка Ина Демирева и Юрий Куракин не се класира за волната програма. Нашите фигуристи получиха 30-та оценка за оригиналния танц и след 28-то си място в задължителния - "пасо-добле" останаха 29-ти в крайното класиране с 52.89 точки. Само първите 24 дуета се класират за волната програма.

Световното първенство продължава тази вечер с кратката програма при жените и волната програма при танцовите двойки, където руснаците Оксана Домнина и Максим Шабалин вероятно ще спечелят първа световна титла в кариерата си, но борбата с американците Танит Белбин и Беджамин Агосто ще бъде оспорвана докрай.