“Вярвам, че има чист спорт и, че високи спортни постижения могат да се достигат и с чисти препарати”, заяви олимпийската медалистка в шорттрека Евгения Раданова по темата за употребата на допинг.

Раданова коментира скандала в щангите и заяви, че според нея има чист спорт, а случката с нашите щангисти е донесла изключително много негативи на спорта спрямо общественото мнение.

“Със сигурност влиянието на скандала върху щангите е негативно, защото всички хора, които гледат това смятат, че всеки спортист употребява забранени вещества. Аз лично бих казала, че всеки спортист, състезател и ръководство преценява дали да върви по този път. Вярвам, че има чист спорт и, че високи спортни постижения могат да се достигат и с чисти препарати. Надявам се тези спортисти да бъдат реабилитирани, защото съставките, които са ползвали са били замърсени, а трудът, който са положили е наистина голям”, сподели Евгения Раданова.

Тя коментира и младите български спортни таланти с думите: “Сигурна съм, че още в Рио ще имаме първите по-сериозни постижения и ще видим техните резултати следващите години. Изключително съм щастлива да видя новото поколение български спортисти, които ще бранят флага на България. Вярвам в тях и се надявам те да постигнат много по-сериозни резултати от нашите”, каза още Жени Раданова. /БГНЕС