Евгения Раданова за пореден път доказа, че е най-добрата в Европа, след като стана европейска вицешампионка и помогна на щафетата на България да спечели сребърен медал от Европейското първенство по шорттрек във Вентспилс (Латвия).

„Още, когато пристигнахме тук физически се чувствах доста отпаднала, защото миналата седмица бях с настинка. Тя отне доста от физическите ми сили. Дори с Юлиан Ангелов (б.а. - треньор на националния отбор) обмисляхме дали изобщо да участвам на това състезание”, каза Евгения Раданова.

„Все пак решихме да участвам, но първия ден ми беше много тежко, защото нямах никакви сили. Вторият ден бях по-добре, а днес още по-добре. Второто място е успех за мен, предвид състоянието, в което се намирах. Още повече съм щастлива за щафетата, защото успях да помогна да спечелим този сребърен медал. Това е голям успех за щафетата ни, защото нямахме финал в последните четири години”, добави Раданова.

Това е пореден успех в изключителната кариера на Евгения Раданова. Тя има седем европейски титли (2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2006 и 2007 година), три пъти е европейска вицешампионка (1999, 2005 и 2008 година) и има три медала от зимни олимпийски игри - два сребърни и един бронзов от Солт Лейк Сити 2002 и Торино 2006.

Състезателите ни по шорттрек се прибират в България утре вечерта в 22:00 часа.