Звездата на българския шорттрек Евгения Раданова заяви, че трябва да обмисли дали да стане председател на Българската федерация по кънки.

Раданова бе избрана за спортист на месец януари в анкетата на "Пресклуб България". Това и е десети рекорден приз. С девет е Мария Гроздева, а с осем - Йордан Йовчев. Тя получи 14 от гласовете на 28 спортни редакции. За лекоатлетката Ваня Стамболова гласовете са десет, а по две редакции са предпочели Станка Златева и младия състезател по спортна стрелба Иван Йорданов.

Раданова изказа своите благодарности към всички, които са й помагали. "Имаше хора, които са зад кадър, но без тях днес нямаше да съм същата Евгения Раданова, която съм днес. Това са моят треньор, екипът, който ме подготвя. Специални благодарности за федерацията, БОК, Министерството на спорта и журналистите", каза Раданова. Раданова не скри, че въпреки малкото наброй стартове, които й остават до края на състезателната кариера, тя има желание да постига нови върхове.

"Ще излъжа, ако кажа, че няма да опитам да вляза във финала и да спечеля медал пред родна публика. След това състезание ще взема участие в Световно първенство за военни, след това предстои отборно. Когато сваля кънките искам да се отделя за малко от спорта и да помисля на каква позиция ще съм най-полезна", каза Раданова.

"Няма как да не прекратя спортната си кариера. Сега с тази контузия всяка тренировка крие риск. Не усетих как минаха всичките тези години", добави голямата българска шампионка. Наставникът на националния отбор жени по шорттрек Юлиан Ангелов заяви, че би искал да продължи да води отбора и след отказването на най-именитата ни състезателка.

Освен нея има вероятност край на кариерата си да сложи и Марина Георгиева-Николова. "За Марина не се знае дали спира завинаги. От другия сезон в отбора ще влязат две девойки. Засега състава на националния отбор не е ясен. Ще се знае през април", каза Ангелов.

Временно изпълняващата длъжността председател на БФ Кънки Мариела Стайкова заяви, че се надява централата ни да има нов председател в началото на лятото. Фаворитът на Стайкова е точно Евгения Раданова.