Евгения Раданова се надява в двете години до Зимните олимпийски игри в Сочи на състезателите ни по шорттрек да се осигурят нужните условия за подготовка и поне поносими условия. „Вярвам, че има кой да постигне или подобри моите класирания. Условията у нас са неблагоприятни и няма да се откажа да се подобрят“, не скри желанието си Раданова.

На въпрос на Гонг Жени сподели: „Освен монтирането на мобилна ледена пързалка в Арена Армеец, със спортният министър Свилен Нейков сме говорили и за ремонт на Зимния дворец. Дано това да стане до края на мандата на това правителство. Мобилната ледена пързалка струва само 1,5 милиона лева. Българският кънки спорт заслужава тази пързалка!“.

Като член на УС на БФКънки Раданова каза, че централата все още не е подписала договора си за финансиране с Министерството на физическото възпитание и спорта. „Дано ни бъде подсигурено нужното до един месец“, пожела си тя.

Раданова се надява на мобилна пързалка и ремонт до Сочи

източник: Gong.bg, Инес Павлова

Марина Георгиева – Николова, която е доволна от резултатите си на Световното първенство, които са били по-добри отколкото на контролното, обяви, че ще остане на леда и следващия сезон, но ще помисли да продължаване и до Сочи. „До сега трябваше да съм се отказала, но продължих. Предстои да си направя равносметка и да се замисля за следващата Олимпиада. Освен лошите условия, тренираме с малко хора, а парите също са фактор. Ще си направя равносметка дали да продължа до Зимните игри, но следващия сезон сигурно ще карам“, каза Марина.

Треньорът Юлиан Ангелов също даде своята оценка за представянето ни на Световното първенство: „Тежък сезон с много контузии, но съм доволен. На късите дистанции имахме най-големи възможности за добри класирания, но това са нашите възможности. Дано да имаме пак мъжки отбор“.

Рая Захариева пък коментира: Дадох най-доброто от себе си, с изключение на 500 метра на Световното“, а Кирил Пандов подълни: „Не съм доволен, можех повече“.

Раданова се надява на мобилна пързалка и ремонт до Сочи

източник: Gong.bg, Инес Павлова