Евгения Раданова спечели титлата и на 1000 метра от втория кръг на държавното първенство по шорттрек за всички възрасти, което се проведе на пързалка Славия. Вчера тя победи на 500 и на 1500 метра.

След най-добрата ни състезателка на 1000 метра се наредиха Марина Георгиева-Николова и Даниела Иванова, като и трите са от клуб Айс пик. В класирането след втория кръг на държавното първенство води Раданова, пред Георгиева-Николова и Иванова.

При мъжете на 1000 метра победител стана Кирил Пандов (Славия), пред Асен Пандов (Славия) и Мартин Георгиев (Айс пик).В генералното класиране води Асен Пандов, пред Кирил Пандов и Мартин Георгиев.

При юношите на 1000 метра победи Виктор Димитров (Айс пик), пред Петър Петров (Славия). Двамата са един след друг и в генералното класиране за държавното първенство.

При девойките на 1000 метра спечели Рая Захариева (Славия), пред Нели Цанкова (Славия) и Петя Георгиева (Айс пик), като генералното класиране е в същата подредба.

При щафетите при жените има само една - на Айс пик, а при мъжете днес победи Славия, пред Айс пик и Ледени звезди. В класирането след втория кръг на първенството начело е Айс пик, пред Славия и Ледени звезди.

Третият кръг от държавното първенство по шорттрек ще се проведе на 29 и 30 март.