Европейската вицешампионка за миналата година Евгения Раданова завърши четвърта в суперфинала на 3000 метра на Европейското първенство по шорттрек в Торино с време 5:29.107 минути.

Така в крайното генерално класиране при жените Раданова остана четвърта с 34 точки актив. Марина Георгиева-Николова е десета, а Гергана Пацова - 27-ма.

„Определено ми беше трудно, но исках да стана първа. След името Евгения Раданова има седем европейски титли. Така, че не ми е лесно. Винаги на европейско първенство имам желание да победя още веднъж”, каза участничката и на зимна и на лятна олимпиади.

„Напрежението ме накара да направя няколко тактически грешки, които ми костваха класирането на финалите на 1000 и на 1500 метра. Нивото на състезателките от Европа този сезон е по-различно. Това донякъде ме радва, но от друга страна ме амбицира да се готвя все по-усилено, да се боря и да продължавам напред.”

„Не съм очаквала да стана четвърта в крайното класиране, но в спорт като нашия не винаги най-подготвените печелят. Лично аз не съм най-подготвена от европейските състезателки, но смятам, че можех да заема по-предно място. Ще продължавам напред и ще се боря”, каза за БТА от Торино Евгения Раданова.