Олимпийската ни медалистка в шорттрека Жени Раданова прие с чест поста съветник на спортния министър Свилен Нейков.

„С опита, който имам в спорта, се надявам да бъда полезна. Още преди три седмици с мен бяха проведени разговори за това как бих могла да помагам в спортното министерство. Решихме заедно, че това е най-удачния вариант. Подготовката ми за зимните игри във Ванкувър е най-важна сега, но в малкото си свободно време ще работя за българския спорт. Опитът, който натрупах във БФК, също ще ми е от полза. За мен това е едно ново и голямо предизвикателство”, признава дългогодишната ни звезда в шорттрека Жени Раданова.

Тя се завърна от лагер в Италия, за да поеме официално новите си ангажименти в управлението на спорта ни. Подготовката й за Зимната олимпиада е изключително важна и тежка, тъй като амбицията й на състезател е да завърши достойно кариерата си идния сезон.

„Мислих да сложа точа във Ванкувър, но следа като спечелихме домакинство на Световното само 20 дни след игрите, реших, че в София пред родна публика е най-подходящият вариант да се разделя със спорта. Надявам се във Ванкувър да нямаме само един състезател в шорттрека. Проблемът е, че олимпийски квоти се печелят само на две състезания през ноември. Подготовката ни засега е обезпечена”, казва Евгения в ролята си на национал, и като част от ръководството на федерацията.

Жени е човек, доказал качествата си на спортната арена, лидер на националния ни тим, а вече с опита си заедно с Албена Денкова в кънки централата ни, подсказва, че може да се справя и с проблеми в управлението и администрацията.