Евгения Раданова се класира за четвъртфиналите на 500 метра шорттрек при жените на Олимпиадата във Ванкувър. За сметка на това, неприятните новини дойдоха от страна на Марина Георгиева-Николова, която бе дисквалифицирана още на старта на своето участие на Игрите.

Седма серия, в която бе Георгиева, започна с два фалстарта, като и двата са били записани на сметката на българката, поради което бе дисквалифицирана.  Нервите на нашата състезателка не издържаха, въпреки опита й, и трябваше да напусне надпреварата още преди да е започнала. На пръв поглед първият фалстарт сякаш не бе направен от Георгиева, но чувствителните системи са отчели, че точно българката е била най-нетърпелива и при двата сигнала. 

С фалстарт започна и серията на Жени Раданова. Тя поведе и не отстъпи лидерската си позиция до края на бягането и по този начин си осигури участие в следващия етап. В средата на дистанцията китайката Хан падна, като за наш късмет не успя да засегне медалистката ни от олимпийски игри. На бързия лед в “Пасифик Колизеум” Раданова финишира първа в своята серия.

Четвъртфиналите на 500 метра при жените са насрочени за 18 февруари (четвъртък) от 3.00 часа българско време, когато ще бъдат определени и призьорите в тази дисциплина.

Марина Георгиева-Николова ще продължи участието си на 1500 метра.