Първото състезание от 63-о издание на турнира по ски-скокове "Четирите шанци" в Оберстдорф (Германия) беше отменено. Първият кръг от надпреварата трябваше да започне в 17.30  часа българско време, но се забави с над 90 минути заради бурен вятър и силен снеговалеж в германския зимен център. 

След само 11 скока и след още няколко прекъсвания от по 15  минути журито реши да спре състезанието. Пробните скокове също  бяха отменени.

Надпреварата ще се проведе утре от 18.30 часа, съобщиха  организаторите.

"Това е класически старт. Трудно е да има честно състезание  в тези условия - при силен снеговалеж и бурен вятър. Трябва да  мислим преди всичко за състезателите", каза Валтер Хофер,  директор на състезанието пред телевизия ARD.

Старт от "Четирите шанци" е бил прекратен само веднъж в  предходните 62 години. През 2008-а надпреварата в Инсбрук е  прекратена поради силен вятър буря и е преместена в Бишофсхофен.

Владимир Зографски отпадна снощи в квалификациите.  Българинът направи скок от 103,5 метра и с 91,1 точки остана едва 62-и. Така Зографски не успя да намери място сред първите  50, който стартират в надпреварата. По програма следващите стартове от "Четирите шанци" са на  1-и януари в Гармиш-Партенкирхен, на 4-и януари в Инсбрук и на  6-и януари в Бишофсхофен (Австрия)./БТА