Джейсън Спеца отбеляза своя втори хеттрик в кариерата в НХЛ при победата на Отава над Питсбърг с 3:2. Той вкара и трите си попадения през втората третина.

Той има вече шест гола в пет мача. Дани Хийтли асистира за две от попаденията. "Сенаторите" печелят за четвърти път в последните си пет двубоя. Ерик Стаал при числено превъзходство и Евгени Малкин бяха точни за "пингвините". Малкин, който номер 1 в реализаторската листа в НХЛ, Стаал и Сидни Кросби записаха асистенции за Питсбърг. Малкин има 43 точки от началото на сезона (11 гола и 32 асистенции), Кросби е втори с 40 точки (13 гола и 27 асистенции).

Фил Кесъл вкара своя 16-ти гол за Бостън и се разписва в пети пореден мач при успеха над Флорида с 4:0. Вратарят Мани Фернандес започна като титуляр в седми поредни мач и отрази 26 удара. Така той записа първия си мач без допуснат гол за сезона. Блейк Уилър, Майкъл Райдър и Шейн Хниди бяха точни за победителите.

Давид Крейчи записа три асистенции за тима на Бостън, който печели 16 от общо последните си 19 мача. Флорида сложи край на серията си от три поредни успеха. В Монреал Зак Парис вкара гол в 31-та секунда на продължението при победата на Ню Джърси над домакините с 2:1. Скот Клеменсен направи 25 спасявания за Джърси. Павел Дацюк вкара победната дузпа за успеха на Детройт над Чикаго с 5:4.

Валтери Филпула записа гол и асистенция, а по едно попадения добавиха Хенрик Зетеберг и Мариан Хоса. Джонатан Тоус вкара две попадения за Чикаго. Лидерът в НХЛ Сан Хосе загуби от Едмънтън с 2:3 след продължение и сложи край на серията си от 9 поредни победи. Кайл Бродзяк вкара победния гол в 2:40 минута на продължението.

Руският вратар на Сан Хосе Евгений Набоков отрази 14 удара от общо 17. Алеш Хемски и Дъстин Пенър също бяха точни за Едмънтън, а за Сан Хосе се разписаха Дан Бойл и Джереми Реник. Това е първа загуба на Сан Хосе след поражението от Нешвил на 11-ти ноември.