Победителят в редовния сезон Тампа Бей се наложи с 4:2 при гостуването си на Вашингтон и намали на 1:2 победи изоставането си във финала на Източната конференция на Националната хокейна лига. Виктор Хедман се отличи с гол и две асистенции, а Стивън Стамкос, Никита Кучеров и Брендън Пойнт добавиха по гол и асистенция за успеха.

Вратарят Андрей Василевски отрази 36 шайби. Първият домакински мач на Вашингтон от 20 години на финал в конференцията не премина добре. Столичани не успяха да вкарат гол при 14 точни изстрела в първия период, след който се оттеглиха с пасив от 0:1 след попадението на Стамкос.

В началото на втората част Вашингтон допусна още два бързи гола на Кучеров и Хедман и до края домакините така и не успяха да доближат съперника. Брет Конъли намали в средата на втората част, но Пойнт вкара за 4:1 пет минути и половина по-късно.

Натискът на столичани в третия период даде резултат 3:02 минути преди края с втори гол на Евгени Кузнецов, но за повече домакините нямаха сили. Вратарят Брейдън Холтби завърши с 19 спасявания.