Управителният съвет на Националната хокейна лига на САЩ и Канада реши на свое заседание в Калифорния да промени правилото за програмата на срещите от редовния сезон за следващия сезон 2008/09 година.

През следващия шампионат всеки отбор ще играе по 6 пъти срещу тимовете от неговата дивизия – общо 24 мача, по 4 двубоя с другите десет тима от конференцията – общо 40 срещи, а през в оставащите 18 от 82-ата мача през редовния сезон ще се срещне поне веднъж с 15-е отбора от другата конференция.

Шефовете на НХЛ искат с новото правило да направят първенството по-интересно за феновете, които ще гледат любимия си тим в битки срещу повече различни отбори.

В настоящия формат, който бе въведен през сезон 2005/06 година, всеки отбор играе по 8 пъти срещу отборите от неговата дивизия – 32 мача, по 4 пъти срещу тимовете в неговата конференция – 40 мача и има само 10 двубоя срещу представители на другата конференция, като се играят 5 домакинства срещу отборите от една дивизия и 5 гостувания срещу тимове от другата, като отборът изобщо не се среща с тимовете от третата дивизия в другата конференция.