Олимпийските шампионки в Пьонгчанг София Годжа и Микаела Шифрин призоваха голямата звезда на женските алпийски ски Линдзи Вон да участва и на следващата Зимна Олимпиада в Пекин след четири години.

Линдзи Вон, която остана трета в спускането след Годжа и норвежката Рагнхилд Мовинкел, загатна няколко пъти, че почти сигурно това ще бъде последното ѝ олимпийско участие.

"Годжа ми писа миналата вечер и каза, че иска да говори с мен. Опита се да ме убеди да остана до Олимпиада 2022. За мен това означава много. Аз също се наслаждавам на съперничеството си с нея. Казах ѝ, че ако физически издържа още четири години, вероятно ще го направя. Но четири години са много време. Ще видим", каза 33-годишната Линдзи Вон.

Олимпийската шампионка в гигантския слалом в Пьонгчанг Микаела Шифрин не вярва, че Вон ще се откаже.

"Всеки път като стане дума за това и се казва "не е сигурно", "ще видим". Доколкото познавам Линдзи - не вярвам да се откаже", каза Шифрин.

22-годишната Шифрин, която е считана за следващата голяма звезда на американските ски, не иска да бъде считана за "Новата Линдзи".

"Не мисля, че мога да вляза в нейните обувки. Не мога да взема щафетата от нея, защото тя още не е оставила палката", каза още Шифрин. /БТА