Ръководството на Националната хокейна лига (НХЛ) и представители на Асоциацията на професионалните хокеисти (НХЛПА) проведоха дискусия в трети пореден ден, с което се цели прекратяването на локаута преди началото на редовния сезон. Те обаче продължиха да отбягват наболелия въпрос с парите в новата колективна сделка, като вместо това оформят други детайли за бъдещото споразумение между двете страни.

"Не сме разисквали икономически въпроси, какъвто всъщност беше и планът. Днес дискутирахме здравето и безопасността на играчите, проверките за допинг, медицинските грижи и други. Също така, засегнахме за първи път и темата за ударите по време на игра и евентуални промени по този параграф в правилниците. Денят беше доста продуктивен и записахме напредък по някои въпроси. Нас ни успокоява дори и фактът, че говорим. Да, можехме да го направим отдавна, но важното е това, че го правим сега, а не след още три седмици", каза консултантът на НХЛПА Стийв Фер.

Докато разговорите между НХЛ и НХЛПА се развиват, голяма част от по-известните играчи вече намериха нови отбори в Европа. Всички те притежават контракти с клауза за разтрогване при отпадане на локаута, но това ще се случи само тогава, когато двете страни се разберат за разпределението на финансовите средства, които постъпват ежегодно в лигата.