Спортният, политическият и бизнес елита на България уважиха тържеството в Боровец по повод 50-та годишнина на скиор номер едно на България за всички времена Петър Попангелов.

Президентът на Федерацията по ски Цеко Минев връчи на Попангелов кристален плакет и обяви, че е предложил на най-титулования български скиор да бъде удостоен с орден "Стара планина", информира БТА. Минев поднесе на Попангелов и специалните поздравления от президента на Международната федерация по ски Джан Франко Каспер.

Възпоменателни плакети на Попангелов връчиха и председателят на БОК Стефка Костадинова и ректорът на Национална спортна академия професор Лъчезар Димитров.

Шефката на ДАМС Весела Лечева не дойде, но изпрати плакет на Попангелов и специално подбрано от нея стихотворение. Поздравителен адрес на юбиляра изпрати и президентът на републиката Георги Първанов.

Над 200 гости присъстваха на тържеството в хотела на Георги Янакиев, който освен, че е шеф на СБА, е и кум на Попангелов. Железният скиор се трогна до сълзи от приветствията на своите приятели и най-вече от съпругата си Зоя, която благодари специално и на родителите му.

Сред гостите бяха още председателят на НС Георги Пирински. Футболният съюз бе представен от Михаил Касабов, а също така присъстваха шефът на "Главбулгарстрой" Симеон Пашов, президентът на Федерацията по тенис Стефан Цветков и бизнесменът и бивш футболист на Левски и националния отбор Веселин Балевски.

Специалният подарък от страна на Георги Янакиев и съпругата му Евка до Попангелов бе мини-концерт на българския Франк Синатра - Васил Петров.