Олимпийският шампион по фигурно пързаляне Дмитрий Соловьов е бил жестоко пребит в Москва. Спортистът се намира в болница, а състоянието му се оценява като тежко, съобщават медиите в Русия. 
 
Соловьов и приятелката му - състезателката по кърлинг Анна Сидорова са били на караоке бар. Първи от заведението излезли Сидорова и друго от момичетата от компанията. Те поискали огънче от стоящите отпред трима мъже. Те започнали да се държат дръзко с девойките. 
 
На видеото от охранителните камери се вижда, че Соловьов излиза и се опитва да защити честта на дамите, като бута един от мъжете, след което те му се нахвърлят и той отнася доста ритници. Двама от нападателите са задържани, а Соловьов отведен в болница. 

“Има сътресение на мозъка, тежки вътрешни увреждания, но е жив. Защитавал е жена си, това е истински мъж”, коментира легендата Татяна Навка. 

“Трима срещу един им дава смелост. Настоявам за справедливо наказание”, добавя трикратната олимпийска шампионка Ирина Роднина.

32-годишният Дмитрий Соловьов и партньорката му Екатерина Боброва спечелиха олимпийското злато през 2014 г., а 4 години по-късно останаха втори.