Алекс Овечкин вкара своите 801-ви и 802-ри гол, за да изпревари Горди Хоу на второто място в класацията при реализаторите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. С попаденията Овечкин помогна на Вашингтон да победи Уинипег с 4:1 за четвъртата поредна победа на столичани.

Овечкин отбеляза на празна врата минута преди края на третата част и предизвика бурна радост на съотборниците и овациите на публиката. Дългогодишният капитан на Вашингтон вкара в първия период,  с което изравни постижението на Хоу. Сега той е на 92 попадения от рекорда на Уейн Грецки (894 гола).

Сони Милано и Ник Дауд също се разписаха за успеха на Вашингтон, а вратарят Чарли Линдгрен направи 25 спасявания.

Овечкин направи и асистенция за петия гол на Милано за сезона.

Дейвид Ритич от Уинипег стана 166-ият вратар, на който Овечкин е вкарвал. Стражът завърши с 23 спасявания.

Каролина победи Филаделфия с 6:5 и постави клубен рекорд по 14 мача със спечелени точки.

Йеспер Фаст се отличи с два гола, а Джордан Стаал добави три асистенции за осмата поредна победа на Каролина.

Лидерът в редовния сезон Бостън спечели с 4:3 срещу Ню Джърси. Давид Пастърнак реализира два гола, а Патрис Бержерон и Джейк Дебруск отбелязаха другите две попадение за четвъртата поредна победа и общо 22-а за сезона на Бруинс.

Шампионът Колорадо надигра Нешвил с 3:2 след продължение. Вратарят с български корени Александър Георгиев се представи на ниво за "лавината" с 37 спасявания. Самюел Жирар вкара победния гол в 4:17 минута на продължението, а Мико Рантанен се отличи с гол и асистенция. Джей ти Комфър също се разписа за тима на Колорадо, който печели четвърти пореден мач.

Вратарят на Нешвил Юсе Сарос направи рекордните за сезона 43 спасявания, а Райън Йохансен и Мат Дюшен отбеляза попаденията за тима./БТА