Изкусителни награди ще зарадват публиката на Световната купа но шорттрек в София. Надпреварата, на която ще събере рекорден брой участници от цял свят ще бъде в Зимния дворец на спорта в Студентски град от 6 до 8 февруари. Почитателите на ледените спортове ще имат възможност на живо да подкрепят Евгения Раданова и компания.

Спонсори и организатори вече са подготвили сериозни награди като LCD-телевизори, GSM-и и Mp3-players. Билетите ще бъдат дневни и с цена 5 лева.

Още от 2 февруари елитът на световния шорттрек ще започнат тренировки на леда в София от 6 сутринта до 22:30 вечерта.

България ще участва с пълни отбори, като точните състави ще бъдат определени тази събота и неделя, когато има състезание. Шест мъже, шест жени ще ни представят на Световната купа, като сред тях ще има и юноши.

Любопитно е, че всички 120 мъже, над 95 жени и около 100 души треньори, лекари, масажисти и технически лица ще бъдат настанени в хотел Кемпински Зографски. Никога до сега на старт от Световната купа не е имало толкова много участници.

От днес ледът в Зимния дворец е готов, като българите ще тренират от утре там.

Зам.председателят на БФКънки Стойчо Стойчев сподели, че ДАМС е направила сериозна финансова подкрепа за организацията на старта от Световната купа.