Легендата Яромир Ягър продължава да подобрява рекорди в Националната хокейна лига. Месец преди да навърши 43 години той вкара три гола и свали от върха Горди Хоу като най-възрастен голмайстор.

С този хеттрик той поведе и Ню Джърси Девилс към победата с 5:2 над Филаделфия. За Ягър това е 15-и хеттрик в кариерата и първи от 26-и март 2006-а година, отново срещу Флайърс, но тогава като играч на Рейнджърс. Горди Хоу пък е записал попадение на 41-годишна възраст през 1969-а.

Ягър, заедно с Адам Енрике и Скот Гомес в комбинация, изработиха четири от петте гола и общо осем точки за Дяволите, които записват едва трета победа в последните 13 мача. Гомес и Патрик Елиаш също вкараха по веднъж, а вратарят Кори Шнайдер спаси 18 удара.

Лидерът в Централната дивизия Нешвил се наложи със 7:6 като гост над Лос Анджелис и запазва 1-ата си позиция с 53 точки. Роман Йоси вкара 18 секунди след началото на допълнителното време за успеха на Хищниците. Вратарят им Пека Рине, който е един от най-добрите в Лигата изобщо, пусна невероятните три гола в рамките на 121 секунди накрая, но все пак победата остана за гостите. Майк Фишър и Колин Уилсън се разписаха през първата третина, Матиас Екхолм и Марк Акробело пък бяха точни само за 1:41 минути през втората. Райън Елис и Оли Йокинен също вкараха, като в началото на третата част Нешвил вече имаше аванс от 5:1.

В Сан Хосе местните Акули инкасираха най-тежкото си домакинско поражение за последните 12 месеца- 2:7 от Сейнт Луис Блус. Победата увеличи актива на гостите на 49 точки, което ги прави 3-и в Централната дивизия. Акулите са 4-и в Тихоокеанската с 45. Специалистът по дузпите Ти Джей Оши записа втори хеттрик в кариерата си и премина границата от 100 гола, а Блус сложи край на петте си поредни загуби. Александър Стийн и Кевин Шейтънкърк вкараха по един гол и подадоха за още по три, Джейдън Шварц и Дмитрий Яшкин също се разписаха. За домакините утехата от 20-ия гол през сезона на Джо Павелски е нищожна.

В дербито на кръга на Изток Монреал разгроми Питсбърг с 4:1 като гост, а решаващи се оказаха головете на Макс Пасиорети и Давид Дешарне в началото на мача. С победата Канейдиънс се изкачиха на върха в Конференцията, като имат вече 54 точки. Айлендърс и Пингуинс са с по 53. Том Гилбърт и Алексей Емелин довършиха Питсбърг, а пристигналият в петък от Едмънтън Дейвид Перон се отчете с гол за домакините. Монреал регистрира пета поредна победа днес./БТА