В 11:23 минута на продължението Крис Летанг вкара своя първи гол в кариерата си в мач от плейофите на НХЛ и донесе победата на Питсбърг над Вашингтон.

Защитникът Летанг бе под въпрос за този мач, тъй като имаше болки в лявото рамо след контузия във втория мач от плейофите. Гостите от столицата поведоха в резултата още в 1:23 минута на първата част с гол на крилото Алекс Овечкин и спечелиха първата третина с 1:0.

Родион Федотенко обаче изравни за лавините в 09:29 минута на втората третина. В третата част домакините поведоха с гол на Евгений Малкин в 15:01 минута, но Никлас Бекстром от Вашингтон изравни в 18:10 минута и така се стигна до продължение. Мач номер четири е в петък в Питсбърг, който води с 2-1 победи.

Юси Йокинен вкара в 2:48-та минута на продължението и донесе успеха на Каролина над Бостън. Руснакът

Сергей Самсонов е с най-големи заслуги за победата на лавините - той вкара един гол в редовното време и асистира на Юси Йокинен за победния гол в продължението. Самсонов асистира и при третия гол за Каролина, който бе дело на Ерик Стал.

Голмайстори за Бостън бяха Марк Реки и Милан Лучич, които вкараха първите си голове в плейофите. Аваланч поведе с 2-1 в серията.