Бостън победи Филаделфия с 3:2 във втория мач от полуфиналната серия от плейофите в Източната конференция на Националната хокейна лига и поведе с 2:0 победи.

Победният гол за домакините отбеляза Милан Лучич 2:57 минути преди края на мача. Вратарят на Бостън Туука Раск направи 24 спасявания. За Филаделфия Брайън Буше също спаси 24 удара. За Бостън Мирослав Шатан се отличи с гол и две асистенции, а Джони Бойчък също добави един гол. С гол на Марк Савард Бостън спечели първия мач от серията с 5:4. За Филаделфия се разписа Даниел Бриер, който асистира и за гола на Майк Ричардс.

Мач номер 3 от серията е в сряда във Филаделфия.

Крис Верстеег се разписа 1:30 секунди преди края при победата на Чикаго над Ванкувър с 4:2 във втория мач от полуфиналната серия от плейофите в Западната конференция. Резултатът в серията е равен - 1:1 победи.

Ванкувър поведе с 2:0 преди домакините да направят обрат с попадението на Верстеег, а 47.7 секунди преди финала Патрик Кейн направи 4:2. Останалите попадения за Чикаго бяха дело на Патрик Шарп, който изравни резултата и на Брент Сийброк. Гостите поведоха с 2:0 още в 5-та минута с голове на Мейсън Реймънд и Микаел Самуелсон. Анти Ниеми спря 24 удара към своята мрежа за победителите. Роберто Луонго отрази 30 шайби за Ванкувър

Мач номер 3 е в сряда във Ванкувър.