Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо постигна осмата си победа за сезона в Световна купа биатлон, след като триумфира в спринта на 10 километра в Нове Место, Чехия. Бьо бе безгрешен в двете си стрелби и завърши дистанцията за 24 минути и 56.8 секунди.
Втори на 22.8 секунди остана французинът Кентен Фийон Майе, а на 1:01.1 минути трети се нареди по-големият брат на Йоханес Тингнес - Тарей Бьо.

Представителят на домакините Михаил Кръчмар и словенецът Яков Фак заеха четвъртото и петото място, а лидерът в класирането за Световната купа Мартен Фуркад остана шести на 1:19.1 минути от победителя. Французинът направи една грешка при стрелбата и бе единственият в топ 6, който не свали и десетте мишени.

Представянето на българските биатлонисти в днешния ден не бе на познатото ниво и никой от тях не завърши в топ 30, което означава, че няма да участват в масовия старт в неделя. С най-предно класиране - 39-о място с една наказателна обиколка и 2:36.5 минути изоставане, завърши Красимир Анев. Владимир Илиев е на 59-о място с 3 пропуска и 3:28.3 минути изоставане, докато Антон Синапов е чак на 84-то място, също с три пропуска. Димитър Герджиков пък се отказа в началото на последната обиколка и не завърши.

В класирането за Световната купа води Фуркад с 826 точки, преди Фийон Майе със 766 точки и Йоханес Тингнес Бьо със 750 точки. / БТА