Двукратният олимпийски шампион по фигурно пързаляне Евгени Плюшченко след два дни ще се завърне на леда, след като през март след операцията на гърба. През февруари на олимпиадата в Сочи Плюшченко спечели златен медал в отборния турнир заедно с тима на Русия, но не участва в индивидуалния поради травма на гърба. В началото на март той претърпя операция на гърба в Израел.

Пред "Спорт експрес" фигуристът заяви, че иска да стане първият с медали от пет олимпиади и планира за участва на Игрите в Пьончан (Република Корея) след четири години. Той има злато през 2006-а, сребро през 2002 и 2010 и злато отборно през 2014-а. Плюшченко каза, че остава в спорта главно заради олимпиадата, но вероятно ще участва на европейските и световни първенства. Той каза, че не съжалява за завръщането си в спорта.

"Всичко, което се случи, е трябвало да се случи. Аз достигнах нови висоти, поставих рекорди. Защо искам да продължа ли? Просто искам да направя нещо наистина невероятно. Нещо, което е невъзможно да бъде повторено. Никой фигурист не е участвал на пет олимпиади. А аз мисля дори за медал", заяви Плюшченко.

Той обяви, че ще разкаже истината за това, което се случи с него на олимпиадата в Сочи в своя книга. "Е нея ще има много интересни и неизвестни за обществеността неща", добави руснакът.