Двукратният олимпийски шампион по фигурно пързаляне Евгений Плюшченко не изключва възможността да участва в състезания през този сезон. Това обяви фигуристът в интервю за ТАСС.

"Не изключвам възможността този сезон да участвам в състезания. Сега обмислям този въпрос. Това ще бъде турнир за професионалисти и аматьори, който ще се проведе в Япония", каза фигуристът.

Той добави, че иска да участва на олимпийските игри през 2018 година в Пьончан, за да постигне личен рекорд.

"Аз се подготвям не само за самата олимпиада, а и за да попадна в отбора на игрите. Не се надявам на медали, а на това да участват на олимпийските игри. Не става въпрос нито за отборния, нито за индивидуалния олимпийски турнир. Става дума за подготовката за първенството на Русия, за другите състезания, които са квалификация за игрите. Предстои ми много работа. Искам да участвам на пета олимпиада, защото досега никой не го е постигал. Заради себе си искам да поставя този рекорд", добави руският фигурист.

През април Плюшченко обяви, че се завръща на леда и попадна в състава на Русия, но през август отново получи травма на гърба и реши да не участва в състезания през този обаче продължава да работи върху новите си композиции.

32-годишният руснак е олимпийски шампион от Торино 2006 и от Сочи 2014 отборно с тима на Русия./БТА