Двукратният олимпийски шампион по фигурно пързаляне Евгений Плюшченко е взел решение да пропусне целия предстоящ сезон, за да се подготви по най-добрия начин за Олимпийските игри през 2018-а година. Това обяви самият той пред агенция ТАСС.

"Пропускаме сезона, гледаме тенденциите и приемаме решение да се състезаваме през следващия сезон. Състоянието ми е добро, но сме концентрирани върху 2018-а година, заяви Плюшченко, имайки предвид разговорите с хората от щаба си.

Не виждам смисъл да се състезавам на Европейското и на Световното първенство, такива състезания имах много. Гледаме какво ще стане за Олимпийските игри, това е моята цел. Но окончателното решение ще бъде обявено след разговор с федерацията, добави един от най-успешните състезатели в този красив спорт.

"Продължавам да тренирам, току що се връщам от Бразилия, където участвах в три шоу-програми, имам планирани участия в регионите в Русия, както и две грандиозни участия в края на годината в Москва и в Санкт Петербург, каза още Плюшченко и добави, че в Бразилия е започнал да изпълнява аксел от три и половина оборота, след като е напълно възстановен.

Той обяви завръщането си на леда през април 2015-а година, но в средата на септември същата година имаше проблем в гърба, който му попречи да бъде пълноценен./БТА