Олимпийският шампион от Торино'2006 по фигурно пързаляне Евгени Плюшченко мечтае да участва на рекордна за неговата кариера четвърта олимпиада в Сочи догодина. Това заяви самият фигурист пред ИТАР-ТАСС, след като снощи за 10-ти път в кариерата си спечели шампионската титла на Русия.

"Разбирам, че рискувам здравето си всеки ден, но знам защо го правя. Три години бях извън леда и сега съм щастлив, че отново се състезавам. Беше ми нужно да докажа, че съм най-добрият. Това е вътре в мен и ми харесва. Моята мечта е да участвам за четвърти път на олимпийски игри и да стъпя на върха.

Ако не спечеля ще разбера, че има по-силни от мен", заяви още Плюшченко.

Той добави, че доста често е плакал след операцията на гърба.

"Тогава нищо не ми се получаваше. Не можех да направя дори троен ридбергер, салхов, луц. Всичко трябваше да започне от начало. Но имаше много хора, които ме подкрепяха и аз успях да открия нужната сила в себе си и да продължа", каза руският фигурист.

Плюшченко призна, че е направил четворен скок само на държавното първенство в Сочи.

"Моята мечта е отново да скачам комбинация от четворен и два двойни скока, защото никой друг в света не го прави. И затова искам пак да направя тази комбинация на официално състезание", завърши руската звезда.