Олимпийските медалисти по фигурно пързаляне Шън Сиу и Жао Хонбо от Китай признаха, че са открили любовта на леда. Следващият месец те ще вдигнат голяма сватба на леда, където ще бъдат и някои от най-големите звезди на фигурносто пързаляне.

Шън и Жао затвориха 18-годишна страница в китайския спорт, след като взеха първия олимпийски златен медал за страната в тази дисциплина, на Олимпиадата във Ванкувър през февруари.

След това те обявиха оттеглянето си от спорта, заради желанието да създадат семейство. Официално те са съпрузи от 2007 година, когато спечелиха световната си титла, но никога досега не са правили сватбено тържество. Голямото събитие, представено като шоу ще бъде на 4 септември в Пекин.

"Артистичност на леда" ще включи имена като руските олимпийски шампиони Евгени Плюшченко и Алексей Ягудин, трикратният шампион при мъжете Джони Уеър от САЩ и двукратната световна шампионка от Япония Мао Асада.

"Сиу и аз винаги сме искали да се венчаем на леда. Това е нейната мечта и сега имаме възможност да го направим", заяви Жао.

"Приходите от билетите, които ще струват около долар и половина ще бъдат дарени за подпомагане на програми по фигурно пързаляне", допълни още бившият китайски фигурист.