Олимпийският шампион във фигурното пързаляне Евгени Плюшченко вече гради бъдещето си, при това не с кого да е, а с продуцента на спечелилият Евровизия Дима Билан. „Новата” любов на руснака се казва Яна Рудковска. Двамата са заедно вече повече от година, и още в самото начало на връзката си разбират, че са един за друг. И при двамата нещата се развиват главоломно, развеждат се с половинките си (съответно с Мария Ермак и Виктор Батурин), за да споделят бъдещето си.

Оказва се, не е случайно и участието на трикратния световен шампион на Евровизия, като победата бе за Русия.

В момента Яна и Евгени се готвят, за да участват в една от шоу-програмите на лед, като дамата, която не е фигуристка тренира наравно със своя партньор, по около 6-7 часа на ден.

„До началото на шоуто ще трябва да отслабна до около 47 килограма. А сега съм 50. Моят треньор казва, че след това ще можем да правим дори сериозни поддръжки. Като дете много исках да стана фигуристка, даже съм се пързаляла за кратко. Но тогава бях на 5-6 години... Женя е много сърдит и строг, когато сме на леда. Веднъж ми каза, че съм като Буратино (смее се). На 90 процента е сигурно, че и Дима Билан ще участва в този проект ”, сподели Яна.

„Дима много обича да се пързаля. Справя се добре, даже си има свой „билановски” скок”, добави Плюшченко.

Двамата не крият, че градят планове за бъдещето си заедно, като дори говорят за сватба. Според фигуриста, щастливото събитие ще бъде в Санкт Петербург. Яна обаче все още не може да се договори за родителските права на двете си деца с техния баща - Виктор Батурин.

„Преди всичко обаче ще трябва да решим проблемите с децата си, а след това ще мислим за сватба. Все още не съм избрала рокля, а и церемонията ще е скромна”, каза Яна.

Плюшченко също срещна редица проблеми със своята бивша съпруга, която не дава на фигуриста да се среща със сина си. „Аз също искам да възпитавам детето си, но как да стане това, след като не ми дават да го видя. А да воювам, не искам, защото от това страда най-вече синът ми. Аз не искам да го отделям от майка му. Нека живее с нея, но искам да го виждам”, сподели руснакът.

И Яна, и Плюшченко не крият, че в плановете им влизат и още деца: „И момиче, и момче. Но не бързаме, сега имаме много ангажименти.”