Страхотен първи мач за сезона направиха отборите на Питсбърг и Анахайм в Националната хокейна лига, като Синдни Кросби и компания се наложиха с 6:4 над своя гост. Звездата на „пингвините“ заби два гола и даде една асистенция за първия успех на Майк Джонстън начело на отбора, ала над всички с гол и три асистенции беше неговият съотборник Паскал Дюпюи.

Срещата се разви по изключително любопитен начин. Питсбърг набързо дръпна с 3:0 още в първата третина. Патрик Хорнквист откри в 5:16, след като Кросби спечели на булата, а две минути по-късно капитанът на домакините удвои. Дюпюи завърши точно добра комбинация на Оли Маата и Евгени Малкин за 3:0, преди Райън Кеслер да намали с гол при числено предимство.

Кори Пери от Анахайм се развихри през втория период и с два гола изравни резултата. По-малко от три минути преди края на частта обаче Кросби върна водачеството с хубав гол при числено предимство. По-малко от минута след него Блейк Комо направи 5:3.

Още в първата минута на третата третина Брандън Сътър покачи, когато отборът му бе с човек по-малко на леда, а в края на мача Кори Пери записа хеттрик, с който направи загубата по-малко изразителна.

Още резултати от НХЛ:

Кълъмбъс – Бъфало 3:1

Ню Джърси – Филаделфия 6:4

Монреал – Вашингтон 2:1 (след дузпи)

Бостън – Детройт 1:2

Флорида – Тампа Бей 2:3 (след продължение)

Ню Йорк Рейнджърс – Сейнт Луис 3:2

Отава – Нашвил 2:3

Чикаго – Далас 3:2 (след дузпи)

Колорадо – Минесота 0:5

Калгари – Едмънтън 5:2

Уинипег – Аризона 6:2