Питсбърг се наложи над гостуващия Ню Йорк Рейнджърс с 3:2 и сложи край на серията от седем поредни победи на съперника в Националната хокейна лига. Двата отбора от Столичната дивизия се срещнаха за първи път от плейофите през миналия сезон, когато Рейнджърс навакса дефицит от 1:3 успеха и се класира за втория кръг на елиминациите. Евгени Малкин и Брайън Ръст се разписаха при числен превес, а Сидни Кросби допринесе с гол и асистенция. Питсбърг спечели за 15-и път в последните си 20 мача. Вратарят Тристан Джари отрази 26 шайби и е в рекордна серия от 13 мача с точка. Крис Крайдър вкара два пъти за нюйоркчани.
  
Торонто надделя над Тампа Бей с 4:1 като домакин и прекъсна поредицата от пет победа на вицешампионите.  Вилям Ниландер се отличи с гол и асистенция за канадците. Андрей Василевски спаси 36 изстрела, но гостите допуснаха едва четвърто поражение в 17 срещи извън собствената си зала през сезона.
 
Каролина спечели срещу гостуващия Ню Джърси с 4:1 и измести съперника от върха в Столичната дивизия с шестата си поредна победа. Двата тима стартираха двубоя с по 44 точки, но Йеспери Котканиеми откри за домакините още в 20-ата секунда, а Джордън Стаал, Теуво Теравайнен и Стефан Нейсън също вкараха, за да продължат точковата серия на отбора си на 12 последователни мача. Вратарят Пьотр Кочетков направи 37 спасявания. Ню Джърси допусна шесто последователно поражение, след като допусна едва четири загуби в първите си 23 мача от кампанията.

Травис Конечни и Оуен Типет се разписаха по два пъти, а Филаделфия спечели с 5:3 срещу гостуващия Кълъмбъс. Вратарят Картър Харти допринесе с 30 отразени шайби.

Кайл Конър се отличи с два гола и асистенция при успеха на Уинипег над гостуващия Отава с 5:1. Джош Мориси добави попадение и асистенция, а Дейвид Ритич парира 35 удара.
 
Райън Донато реализира в четвърти пореден двубой и помогна на Сиатъл да спечели домакинството си на Сейнт Луис с 5:2. Брендън Танев се отличи с гол и асистенция за успеха.

Тайлър Тофоли и Дилън Дюб се разписаха в първите 30 секунди на срещата, а Калгари се наложи над домакина Сан Хосе със 7:3. Тофоли завърши с два гола и асистенция, а Назем Кадри също вкара два пъти.
Първите две попадения бяха клубен рекорд за най-бързи два гола в началото на мач от лигата, подобрявайки досегашното постижение от 32 секунди от 11 март 1987 година срещу Хартфорд.
Жонатан Юбердо и Елиас Линдхолм завършиха с по три асистенции.   
 
Лос Анджелис се наложи с 4:1 над гостуващия Анахайм и за втори път през сезона е в серия от три поредни победи./БТА