Капитанът Сидни Кросби отбеляза решителната дузпа за отбора на Питсбърг, който спечели с 2:1 срещу Сан Хосе в среща от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Вратарят на домакините Марк-Андре Флюри отрази 36 шайби за третата победа на отбора си в серията от четири поредни мача в "Мелън Арина". На обратния полюс е отборът на Сан Хосе, който записа победа с 5:2 над Бостън, но това е единственият успех в редовното време на последните пет срещи.

Бил Томас вкара гола за Питсбърг, а Джо Павелски отговори за Сан Хосе.

Майк Грийн вкара гол в седми пореден мач и изравни рекорда в НХЛ за защитник, но въпреки това Вашингтон загуби с 4:5 срещу Ню Йорк Рейнджърс след изпълнение на дузпи.

Грийн отбеляза два гола, с което изравни рекорда на Майк О'Конъл от Бостън, поставен през сезон 1983/1984.

Победата прекъсна серия от пет поредни загуби за Рейнджърс.

Анахайм и Калгари не успяха да стигнат до дузпи благодарение на Скот Нидермайер, който вкара решителния гол за 3:2 в продължението.

Нидермайер беше точен още преди изтичането на първата минута, с което донесе на отбора си девета поредна победа срещу Калгари.

Легендарният Монреал пък записа седма поредна загуба в гостуване, след като 24-кратните шампиони в НХЛ бяха сразени с 2:7 от Едмънтън.

Алеш Хемски, Дъстин Пенър, Андрю Колиано и Кайл Броджак записаха по гол и асистенция за отбора на Едмънтън, който се изравни с Ванкувър в борбата за осмото място в Западната конференция.

Резултатите от НХЛ:

Ню Джърси - НЙ Айлъндърс - 4:2

НЙ Рейнджърс- Вашингтон - 5:4 след дузпи

Атланта - Чикаго - 1:3

Бъфало - Отава - 1:3

Питсбърг - Сан Хосе - 2:1 след дузпи

Минесота - Колорадо - 3:2

Далас - Финикс - 0:1

Едмънтън - Монреал - 7:2

Анахайм - Калгари - 3:2 след продължение