Отборът на Питсбърг Пингуинс е все по-близо до спечелването на втора поредна купа "Стенли", след като в мач номер 2 от финалната серия на НХЛ победи Нешвил Предатърс с 4:1.

По този начин "пингвините" поведоха с 2:0 успеха в серията и се нуждаят от само още два, за да триумфират с най-престижното отличие в хокея на клубно ниво. Решителни за изхода на срещата се оказа първите 3,5 минути на третата част, в които домакините стигнаха до цели три гола. На любопитен момент в двубоя станаха свидетели зрителите по трибуните, Евгени Малкин се сби с Пи Кей Субан.

Аберг Понтус даде аванс на гостите от Нешвил в средата на първата част, но в 17-ата минута на двубоя Джейк Гюнцел изравни за 1:1.

Последва безрезултатна втора третина, но в началото на третата Питсбърг нанесе съкрушителен удар. Отново Гюнцел, Скот Уилсън и Евгени Малкин бяха точки за домакините в рамките на едва 3 минути и 18 секунди, с което те поведоха с 4:1 в резултата.

До края на срещата гостите от щата Мисисипи опитаха да се върнат в мача, но Мат Мъри бе заключил вратата си, отразявайки 37 от всичките 38 удара към нея.

Стражът на Нешвил Пека Рине отново не направи най-силния си мач, като спаси само 21 от 25 шута към вратата си, а в края на двубоя дори бе заменен от резервата Юсе Сарос.

Третият мач от серията, която се пренася за следващите два двубоя в залата в Нешвил, е в събота, 3 юни.