Водещият реализатор в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) Евгени Малкин вкара две попадения в полза на Питсбърг при разгромната победа с 5:1 у дома срещу Нешвил. До момента руският център има 45 гола и 50 асистенции през сезона, като целта му е да достигне границата от 50 попадения.

Малкин откри резултата в началото на мача, а Паскал Дюпюи вкара второто попадение в полза на "пингвините". Мат Кук и Крис Куниц също се разписаха в полза на домакините, а отново Малкин реализира петото попадение в полза на Питсбърг. Вратарят Марк-Андре Флюри се отличи с 29 спасявания пред голлинията на победителите.

Александър Радулов се разписа в полза на Нешвил при своето завръщане в НХЛ след четири сезона в шампионата на Русия.

След тази победа Питсбърг заема второ място в Атлантическата дивизия, само на точка след лидера Ню Йорк Рейнджърс.

Филаделфия спечели с 2:1 след дузпи у дома срещу Вашингтон. Мат Рийд и Уейн Саймъндс се разписаха при дузпите и осигуриха успеха на домакините. Клод Жиру и Александър Овечкин пропуснаха да отбележат в полза на столичани при наказателните удари.

В редовното време Жиру реализира своя 27-и гол за Филаделфия, докато Овечкин бе точен за Вашингтон за 33-и път в редовния сезон. Столичани са на второ място в Югоизточната дивизия, на 4 точки след лидера Флорида.

В друга среща от НХЛ Сан Хосе надигра с 2:1 като домакин Бостън. Даниел Виник реализира своя първи гол за Шаркс при изключително важната победа срещу шампиона. Джо Павелски отбеляза другото попадение за "акулите", а Здено Хара вкара почетния гол за гостите. Стражът на Сан Хосе Анти Ниеми се отличи с 16 спасени шайби.

Бостън е лидер в Североизточната дивизия с 87, точки, докато Сан хосе е на четвърто място в Тихоокеанската дивизия с 84 точки.

Всички резултати в НХЛ:

Вашингтон Кепитълс - Филаделфия Флайърс 1:2 след дузпи

Нешвил Предатърс - Питсбърг Пингуинс 1:5

Едмънтън Ойлърс - Тампа Бей Лайтнинг 2:3 след дузпи

Калгари Флеймс - Минесота Уайлд 2:3 след дузпи

Ванкувър Канъкс - Далас Старс 2:1

Колорадо Аваланш - Финикс Койотс 2:3

Сейнт Луис Блус - Лос Анджелис Кингс 0:1 след дузпи

Бостън Бруинс - Сан Хосе Шаркс 1:2