Петр Сикора и Крис Летанг вкараха по два гола, а един добави завърналият се в игра Сидни Кросби, с което вицешампионите от Питсбърг победиха с 6:2 Ню Йорк Рейнджърс в дербито от Атлантическата дивизия на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Джордан Стаал вкара последния гол и записа асистенция за Пингвините, за които до последно под въпрос бе Кросби. Младият капитан на отбора получи контузия в коляното преди броени дни и пропусна Мача на звездите, но се завърна на леда в сряда. С негова помощ съотборниците му вкараха пет гола в последната третина на най-добрия вратар на изток Хенрик Лундквист.

Лидерът по точки в НХЛ Евгени Малкин записа дежурните си две асистенции, а Марк-Андре Флюри, който пропусна голяма част от миналия сезон поради контузия, спаси 32 шайби за Питсбърг.

Благодарение на това домакините постигнаха втора победа над Рейнджърс в "Мелън Арина" за последните 11 дни.

Николай Жердев и Марк Стаал бяха точни за Рейнджърс.

Мишел Камалери показа отличната си форма след Мача на звездите и вкара три гола за отбора на Калгъри, който срази с 5:2 като домакин Бъфало.

С тези три попадения Камалери вече има осем в последните четири мача, с което измести Жером Игинла от лидерската позиция при голмайсторите на отбора си.

Тод Бертуци и Дион Фанеуф също бяха точни за отбора на Калгъри, който записа девета победа в последните си десет домакинства.

Николай Хабибулин спаси 36 шайби, а Жонатан Тоу вкара победното попадение за отбора на Чикаго, който продължава отличната си серия от тази година с победа над Анахайм с 3:2.

Играчите на Нешвил пък вкараха три гола за шест минути, с което преодоляха два гола дефицит и обърнаха домакините от Ванкувър за крайното 5:3 в последна среща от деня.

Питсбърг - НЙ Рейнджърс - 6:2

Калгъри - Бъфало - 5:2

Анахайм - Чикаго - 2:3

Ванкувър - Нешвил - 3:5