Мирослав Сатан и Филип Буше вкараха първите си голове в тазгодишните плейофи за отбора на Питсбърг, който победи с 3:2 Каролина в първи мач от финалната серия в Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Евгени Малкин вкара гол и подаде за още един при победата на Пингвините, които са на път да спечелят Източната конференция две години поред за първи път от шампионските си сезони в началото на 90-те години. Звездата на отбора Сидни Кросби се отчете с една асистенция.

Буше вкара решителния гол при числено превъзходство след изиграването на 11:33 минути в третата част. Канадският хокеист на Питсбърг отбеляза последния си гол в плейофите през 12-и април 2004-а година. Буше бе точен за 3:1 малко преди Джо Корво да наниже шайбата в мрежата на Марк-Анде Флюри и да върне шансовете на Каролина за обрат. Ураганите обаче загубиха всичките си първи срещи от началото на плейофите, но при всеки един от случаите те бяха гости.

Кам Уард отрази 28 шайби, докато на вратата на победителите Флюри спаси 23 удара, огромна част от които бяха изстреляни в последните няколко минути на мача. Питсбърг поведе чрез Сатан и Малкин през първата част, но Чад Ларос върна Каролина обратно в мача с гол през втората третина. В средата на третата част обаче Буше даде преднина от 1:0 за Питсбърг в серията.